Privat varsel fra egen værstasjon

Har du eller vurderer du å anskaffe egen værstasjon? VIPS kan kjøre varsler fra private værstasjoner. Vi kobler værvarsler fra Yr.no automatisk med stasjonen. Her kan du lese om hvordan du går fram

1. Anskaff en VIPS-kompatibel værstasjon

VIPS kan samle inn data fra værstasjoner som har data tilgjengelig online, slik at VIPS kan hente data direkte derfra når varsler kjøres. VIPS lagrer ikke værdata, så data må være tilgjengelig for inneværende sesong hele sesongen. Værstasjoner som støttes er:

iMetos (Pessl instruments) http://metos.at/hardware/

Davis: https://www.davisinstruments.com/weather-monitoring/ (NB! Man må abonnere på FruitWeb-tjenesten https://www.fruitweb.info/en/ for at det skal fungere)

MeteoBot https://meteobot.com/en/

NB! Sørg for at stasjonen har de værparametrene som trengs for å kjøre den/de modellen(e) som er aktuelle for deg. Se https://www.vips-landbruk.no/information/12/ og kontakt oss dersom noe er uklart. Vi ønsker på sikt å kunne tilby gårdsspesifikke parametre som vanligvis ikke leveres med værstasjoner, så som jordtemperatur og globalstråling.

2. Meld inn værstasjonen til VIPS

Vi har foreløpig ingen automatisk rutine for å legge inn værstasjoner, men vi hjelper deg gjerne med å gjøre dette. Ta kontakt på vips@nibio.no.

3. Registrer deg som bruker i VIPS

Det gjør du via dette skjemaet: https://logic.vips.nibio.no/user?action=registerNewUserForm&userAuthenticationTypeId=1

4. Sett opp privat varsel

Som VIPS-bruker med registrert værstasjon kan du sette opp VIPS-varsel som kun du har tilgang til. Du vil da få opp dette sammen med de andre VIPS-varslene på forsiden.

 

5. Vent til varselet beregnes første gang

VIPS-varsler beregnes flere ganger daglig.

6. Gå inn på VIPS-siden, logg inn og se ditt private varsel

Ditt private varsel er kun synlig for deg. Du må logge inn via forsiden på VIPS: https://www.vips-landbruk.no/ (øverst til høyre). Du vil da få se ditt private varsel (se eksempel nedenfor).