Privat varsel fra egen værstasjon

Har du eller vurderer du å anskaffe egen værstasjon? VIPS kan kjøre varsler fra private værstasjoner. Vi kobler værvarsler fra Yr.no automatisk med stasjonen. NB! Enkelte modeller, som er koblet til VIPS via eksterne tjenester, kan ikke kjøres som privat varsel. Dette gjelder RIMpro-modellene Epleskurv og Eplevikler, samt gråskimmel i Strawberry Advisory System. Grôvformodellen er avhengig av fordampingsdata, som foreløpig kun beregnes for LMTs egne stasjoner. Her kan du lese om hvordan du går fram for å koble opp din private værstasjon og starte private varsler.

1. Anskaff en VIPS-kompatibel værstasjon

VIPS kan samle inn data fra værstasjoner som har data tilgjengelig online, slik at VIPS kan hente data direkte derfra når varsler kjøres. VIPS lagrer ikke værdata, så data må være tilgjengelig for inneværende sesong hele sesongen. Værstasjoner som støttes er:

Campbell https://www.campbellsci.com/

iMetos (Pessl instruments) http://metos.at/hardware/

Davis: https://www.davisinstruments.com/weather-monitoring/ (NB! Man må abonnere på FruitWeb-tjenesten https://www.fruitweb.info/en/ for at det skal fungere)

MeteoBot https://meteobot.com/en/

A-lab http://www.a-lab.fi/en-weather-station

NB! Sørg for at stasjonen har de værparametrene som trengs for å kjøre den/de modellen(e) som er aktuelle for deg. Se https://www.vips-landbruk.no/information/12/ og kontakt oss dersom noe er uklart. Vi ønsker på sikt å kunne tilby gårdsspesifikke parametre som vanligvis ikke leveres med værstasjoner, så som jordtemperatur og globalstråling.

2. Registrer deg som bruker i VIPS

Hvis du ikke allerede er registrert som VIPS-bruker: Registrer deg via dette skjemaet: https://logic.vips.nibio.no/user?action=registerNewUserForm&userAuthenticationTypeId=1

3. Meld inn værstasjonen til VIPS

Registrering av din private værstasjon i VIPS-systemet må gjøres av oss. Ta kontakt på vips@nibio.no.

4. Sett opp privat varsel

Som VIPS-bruker med registrert værstasjon kan du sette opp VIPS-varsel som kun du har tilgang til. Du vil da få opp dette sammen med de andre VIPS-varslene på forsiden. NB! Det er ikke mulig å sette opp privat varsel for modeller som ligger i eksterne tjenester. Dette gjelder RimPro-modellene epleskurv og eplevikler, og gråskimmelmodellen i Strawberry Advisory system. 

 

5. Vent til varselet beregnes første gang

VIPS-varsler beregnes flere ganger daglig.

6. Gå inn på VIPS-siden, logg inn og se ditt private varsel

Ditt private varsel er kun synlig for deg. Du må logge inn via forsiden på VIPS: https://www.vips-landbruk.no/ (øverst til høyre). Du vil da få se ditt private varsel (se eksempel nedenfor).